Tips & Tricks en leuke weetjes

Je hebt een tijdje geleden een heerlijke parfum gekocht maar de geurintensiteit wordt minder. Tijd voor een nieuw geurtje? Wij hebben een aantal tips & trics en leuke weetjes om ervoor te zorgen dat jouw favoriete geur langer blijft ruiken.  

Wrijf niet over je polsen

Na het aanbrengen van een parfum wordt heel vaak over de polsen gewreven. Niet doen. Door het wrijven wordt de geur min of meer verwarmd en de geurnoten zullen dus eerder verdwijnen.

Gebruik van parfum

Als je parfum aanbrengt op een vochtige of vettige huid zal je de geur langer blijven ruiken. De geurnoten verdwijnen namelijk erg snel op een droge huid. Een vettige huid zorgt ervoor dat de geur langer op de huid blijft liggen. Je kan jouw huid vettig maken met bijvoorbeeld een crème of vaseline. Combineer het parfum met geurproducten uit dezelfde lijn om de intensiteit en levensduur te vergroten. Geschenkpakketten zijn daarom ideaal omdat de producten goed te combineren zijn.

Koffie en parfum

Zo af en toe moet je jouw reukvermogen even ‘’resetten’’. Immers na het ruiken van veel verschillende geuren is het bijna niet meer mogelijk om de geuren van elkaar te onderscheiden. Door aan koffie te ruiken neutraliseer je elke geur die je hebt geroken en ben je dus weer in staat om nieuwe geuren te ontdekken.

Wissel af

Gebruik je elke dag een parfum om heerlijk te ruiken? Wissel zo nu en dan van geur. Als je iedere dag dezelfde geur gebruikt, ruik je op een gegeven moment de geur niet meer. Door regelmatig te wisselen van geur blijf je dus altijd lekker ruiken.

Koop niet een te zware parfum

Wanneer je een liefhebber bent om elke dag parfum te dragen, zorg ervoor dat de geur niet te zwaar van geur is. Je raakt automatisch gewend aan jouw geur en een zware geur is soms niet aangenaam voor andere mensen. Een lichte geur is goed te gebruiken om elke dag te dragen (eau the toilette).

Parfum en koelkast

Je zal er meestal niet meteen aan denken, maar parfum kan je heel goed bewaren in de koelkast. Droog, donker en de juiste temperatuur zorgen ervoor dat de geurintensiteit het beste bewaard blijft.

Let op: niet alle geuren kunnen bewaard worden in de koelkast.

Parfum en badkamer

Heel vaak wordt parfum bewaard in de badkamer. Dat is dus niet de juiste plek. De badkamer is te vochtig en vocht kan de kwaliteit van het parfum negatief beïnvloeden.

Parfum ruikt bij iedereen anders

Elke huid is anders en heeft een eigen textuur. Hetzelfde geurtje kan bij iemand anders totaal anders ruiken. 

Parfum, Musk en herten

Muskus is een krachtige stof die afgescheiden wordt door mannelijke muskus herten. Tegenwoordig wordt deze grondstof niet meer gebruikt in parfums omdat herten een bedreigd dier zijn. Om de geur na te maken gebruiken parfumeurs tegenwoordig ambrette of synthetische grondstoffen.

Ruiken in de ochtend

Het meest geschikte moment om een geur te ruiken is in de ochtend. Het reukvermogen is dan namelijk nog onbelast waardoor je de geuren goed kunt opnemen. 

Wanneer ruiken?

Bij het aanbrengen van een geur is het niet verstandig om gelijk te ruiken. Immers een geur bestaat onder andere uit de topnoot. Dit is de geur die je ruikt, direct na het aanbrengen van de geur. De topnoot is na enkele minuten verdwenen.  Wacht daarom altijd enkele minuten met ruiken. 

Vrouwen ruiken beter dan mannen

Vrouwen hebben een beter reukvermogen dan mannen. Dit komt omdat het vrouwelijke brein tot 50% meer olfactorische sensoren heeft.